• Головна
  • Здоров’я
  • “Це був дуже складний випадок”: у львівському Охматдиті виходили передчасно народжених близнят

“Це був дуже складний випадок”: у львівському Охматдиті виходили передчасно народжених близнят

“Це був дуже складний випадок”: у львівському Охматдиті виходили передчасно народжених близнят

Життя однієї дитини було під загрозою

Лікарі Центру дитячої медицини (лікарня «Охматдит») успішно виходили передчасно народжених близнят, що народилися на 31 тижні вагітності з вагою 950 г і 1180 г. Про це повідомили 8 січня у медустанові.

Сім'я із Жовкви. Близнята-дівчата Устина і Тереза народилися в одному із пологових Львова на 31 тижні вагітності мами. Вага Терези при народженні - 950 грам, а в Устини - 1180 грам.Обидві дівчинки мали анемію недоношених. Однак, Тереза поступила до шпиталю у значно складнішому стані. У дівчинки діагностували некротизуючий ентероколіт з перфорацією (запалення і некроз кишківника), абсцес черевної порожнини (наповнена гноєм порожнина в мʼяких тканинах тіла) та перитоніт (запалення очеревини). Лікарі одразу ж прооперувала дівчинку.

Це був дуже складний випадок, дитина була на межі життя і смерті”, - наголосила завідувачка відділення анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених Центру дитячої медицини, лікарні «Охматдит» Галина Заремба.

Лікарям вдалося виходити дівчинку. Близнят вже виписали додому. Вага Терези при виписці - 2100 грам, а в Устини - 3280 грам.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності