• Головна
  • Новини Львова
  • У львівському Охматдиті лікарі врятували передчасно народжене немовля зі вродженою пневмонією

У львівському Охматдиті лікарі врятували передчасно народжене немовля зі вродженою пневмонією

У львівському Охматдиті лікарі врятували передчасно народжене немовля зі вродженою пневмонією

Олексій народився на 35 тижні вагітності з вагою 2400 грам та внутрішньоутробною інфекцією

Медики лікарні “Охматдит” вилікували передчасно народженого хлопчика з пневмонією. Дитина народилася з дихальними та неврологічними розладами, через що потрапила до реанімації. Про це повідомила пресслужба Центру дитячої медицини лікарні ”Охматдит” у середу, 13 грудня.

“Сім'я із Бродівського району Львівської області. Для мами хлопчика це вже п’яті пологи. Олексій народився на 35 тижні вагітності з вагою 2400 грам. Навколоплідні води були меконіальні, що свідчить про перенесену інфекцію під час вагітності. Дитина народилась з вираженою дихальною недостатністю, неврологічним дефіцитом, що вимагало проведення респіраторної підтримки”, — розповіли лікарі.

Транспортна бригада районного пологового будинку доставила Олексія до відділення реанімації новонароджених. Хлопчик був у важкому стані, мав дихальні й неврологічні розлади. Після обстеження та аналізів новонародженому поставили діагноз — внутрішньоутробна інфекція, вроджена пневмонія та недоношеність.

Під час тривалого лікування хлопчик був на апараті штучної вентиляції легень, медики підбирали йому режим вентиляції. Також лікарі застосовували антибактеріальну терапію. Поступово дитині ставало краще — відновилось самостійне дихання, зменшились запальні явища, стабілізувались аналізи. Тоді було відновлено грудне годування.

За час перебування та лікування, хлопчика вдалось вивести з важкого стану та вилікувати пневмонію. Олексія вже виписали з лікарні, надалі він буде під постійним спостереженням медиків.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності