У Львові лікарі врятували немовля з рідкісною вродженою аномалією

Фото: Дитяча лікарня святого Миколая

Наразі дитина перебуває вдома та відновлюється після операцій

У Львові хірурги Дитячої лікарні святого Миколая прооперували немовля з рідкісною вродженою аномалією, що спровокувала кишкову непрохідність та важкий крововилив в мозок. Про це повідомили у пресслужбі лікарні у середу, 1 листопада.

У дівчинки Дарини проблеми з кишківником почалися одразу після народження. Обстеження показало кишкову непрохідність, яку спричинила хвороба Гіршпрунга. Це вада кишково-шлункового тракту, що трапляється в 1 з 5000 новонароджених діток.

“При такій патології частина товстої кишки не має нервових закінчень. Тому м’язи в цій ділянці напружуються, а сама кишка звужується. Іноді у діток з такою патологією здорова частина кишківника починає працювати значно інтенсивніше. Так розвивається кишкова непрохідність, як у випадку Даринки. Тож стан дівчинки погіршувався буквально щогодини”, — повідомили у Дитячій лікарні святого Миколая.

Хірурги провели невідкладну операцію та вивели дитині стому — штучний отвір, аби вона могла випорожнюватися. Паралельно в Даринки стався крововилив в головний мозок. “Причина цьому – фізіологічні особливості новонароджених: якщо розвивається важке локальне захворювання, в мозку дитини на рівні шлуночків відбуваються зміни у нервових зв’язках, що спричиняє крововилив”, — додали у лікарні.

Загалом дитина провела у лікарні близько місяця — спочатку дівчинку рятували й виходжували спеціалісти відділення реанімації новонароджених, а згодом — патології новонароджених. Після того, як дитина почала самостійно їсти, її відправили додому. Впродовж наступних чотирьох місяців лікарі готували дівчинку до ще однієї операції, так хірурги видалили Даринці вражену ділянку кишківника.

Наразі дитина перебуває вдома та оновлюється. Через місяць Даринці проведуть ще одну операцію.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності