На Львівщині батько та донька потрапили до лікарні з ботулізмом після вживання тушонки

На Львівщині батько та донька потрапили до лікарні з ботулізмом після вживання тушонки

Медики кажуть, що хворі у стані середньої важкості

Батько з донькою потрапили до лікарні після споживання тушонки з яловичини домашнього приготування. Про це 23 січня повідомили у Львівському обласному центрі контролю та профілактики хвороб МОЗ України.

На ботулізм захворіли мешканці Золочівського району – 80-річний батько та його 44-річна донька. Вони вживали тушонку з яловичини власного приготування.

На четвертий день після споживання батько та донька стали скаржилися на блювоту, сухість у роті, збій у роботі кишківника, порушення ковтання та розлади мовлення.

Вони звернулися за медичною допомогою в Золочівську центральну районну лікарню. Згодом пацієнтів госпіталізували до Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні з попереднім діагнозом – ботулізм.

Хворим в стаціонарі надають необхідну медичну допомогу, ввели протиботулінічну сироватку (антитоксин). Медики оцінюють стан хворих, як середньої важкості. Сироватку крові хворих відправили на дослідження в лабораторію Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб.

Нагадаємо, у 2023 році на Львівщині реєстрували 1 випадок ботулізму, теж у січні. Мешканка Стрийського району вживала консервовані гриби домашнього приготування.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності