В Україні почалась епідемія ботулізму – Держпродспоживслужба

В Україні почалась епідемія ботулізму – Держпродспоживслужба

В Україні почастішали випадки гострого харчового отруєння. Про це розповів начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Києві Олег Рубан, пише "Суспільне".

Сезон кишкових інфекцій пов'язаний із вживанням продуктів, які легко псуються через 30 хвилин при неправильному зберіганні.

"Якщо в будь-який харчовий продукт, правильно приготований, потрапляє патогенний організм, то тоді накопичується та критична маса, яка перетворює цю страву на отруту і цим викликає сильне харчове отруєння", – зазначив Рубан.

Тож, аби вберегтись від отруєння необхідно купувати продукти в місцях офіційної торгівлі, вживати продукти дотримуючись умов зберігання та зберігати температурний режим продукту.

Також не варто купувати консервовану продукцію на ринках, яку люди готують самі. Зокрема варто купувати продукти лише в офіційних місцях продажу, де вони проходять термічну обробку та мають показники безпеки.

Нагадаємо, у Львові лікарі борються зі складною онкологією, щоб врятувати здоров`я Богданчика із Запорізької області. Дворічний хлопчик потрапив у Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр із 60-річним батьком Григорієм. Вже 1,5 місяця львівські медики разом із родиною борються із рабдоміосаркомою орбіти, яка вразила око малюка.

Здоров'я

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності