• Головна
  • Новини Львівщини
  • Жителька Стрийського району захворіла на ботулізм через консервовані гриби, якими її пригостили сусіди

Жителька Стрийського району захворіла на ботулізм через консервовані гриби, якими її пригостили сусіди

Пацієнтці ввели протиботулінічну сироватку, її стан залишається важким

До реанімації Львівської обласної інфекційної лікарні із симптомами ботулізму у важкому стані потрапила 56-річна жінка.

Про це пише Львівський обласний центр контролю і профілактики хвороб МОЗ України у Facebook.

Інцидент трапився 2 січня. Причиною захворювання стали консервовані білі гриби домашнього приготування, якими жінку пригостили сусіди. Вони також споживали ці гриби, однак з ними все гаразд.

Водночас жінка через два дні почала скаржитися на м'язову слабкість, порушення зору та мовлення. Спершу думала, що це загострення хронічної хвороби, намагалася лікуватися самостійно. Оскільки стан пацієнтки погіршився, її госпіталізували до Львова в інфекційну лікарню. Консиліум лікарів встановив діагноз ботулізм. Пацієнтці ввели протиботулінічну сироватку, її стан залишається важким.

Довідково:

Ботулізм — це важке харчове отруєння, зумовлене споживанням продуктів, що містять ботулотоксин. Ботулізм є дуже рідкісним, але небезпечним для життя захворюванням, яке уражає нервову систему (нерви, головний і спинний мозок) і викликають параліч (м’язова слабкість).

Більшість людей повністю одужує після лікування при вчасному зверненні за медичною допомогою, але параліч може поширитися на м’язи, які контролюють дихання, що може призвести до летального результату приблизно в 5-10% випадків.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності