Львівські лікарі успішно прооперували п’ятимісячного малюка з гострою патологією кишківника

Львівські лікарі успішно прооперували п’ятимісячного малюка з гострою патологією кишківника

Коли хлопчику було два місяці йому вже робили подібну операцію, але проблеми вона не вирішила

У Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі успішно прооперували п’ятимісячного малюка з гострою патологією кишківника, поінформував 9 лютого департамент охорони здоров'я Львівської ОВА.

Коли хлопчику було два місяці, медики вже виправляли таку форму кишкової непрохідності в іншій лікарні, проте проблема повернулась. Медикам Центру вдалось встановити причину патології – «дивертикул Меккеля», а потім успішно прооперувати.

«Нас насторожив клінічний стан п’ятимісячної дитини: періодичні випорожнення із домішками крові, які посилювались, спазматичні напади болю з епізодами блювання. Але у випадку з Максимком важливо було не просто усунути проблему, а й виявити причину, чому цей стан повторюється. Ми радіємо, що нам це вдалось, і зараз хлопчик цілком здоровий», — зазначила Віта Волощук, гастроентерологиня Центру.

Завідувач хірургічного відділення Богдан Романишин зазначив, що інвагінація кишківника найчастіше виникає у дітей віком від 3 місяців до 1 року. Це захворювання, при якому спостерігається заглиблення однієї ділянки кишківника в іншу, що стає причиною кишкової непрохідності. Якщо вчасно не розв'язати проблему, у хворого може виникнути багато ускладнень, які стають загрозливими для життя.

За словами дитячого хірурга Андрія Кузика, операція була складна. «У дитини виявили непросту патологію: одна ділянка тонкого кишківника спочатку ввійшла в іншу ділянку, а потім уже цей конгломерат заглибився у товстий кишківник. Причиною інвагінації став т.зв. дивертикул Меккеля – вроджений утвір на кишківнику. Під час хірургічного втручання ми розправили інвагіновані ділянки, висікли патологічний утвір та відновили прохідність кишківника», — заявив Андрій Кузик.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності