• Головна
  • Новини Львова
  • У Львові американські й українські хірурги безплатно оперуватимуть дітей з розщілинами губи та піднебіння

У Львові американські й українські хірурги безплатно оперуватимуть дітей з розщілинами губи та піднебіння

Фото: Новини Тернополя TV 4, умовне, ілюстративне

В “Охматдиті” оголосили набір нових пацієнтів на консультації

Дитячі щелепно-лицеві хірурги із США та України безплатно оперуватимуть дітей у львівському “Охматдиті”. Стартував запис на спільні консультації американських та українських спеціалістів, повідомили на сторінці дитячої лікарні “Охматдит”, у понеділок, 29 січня.

З 26 лютого по 1 березня провідні дитячі щелепно-лицеві хірурги України та США будуть консультувати та оперувати маленьких українців з найскладнішими вадами щелепно-лицевої ділянки. Серед пацієнтів — діти з вродженими дефектами, рідкісними генетичними синдромами, асоційованими з розщілинами П’єра Робена, Денді-Уокера, Тріччера-Коллінза тощо.

“Їх збирали з усієї України. Тривалий час цим діткам не могли допомогти вдома, але лікарі не залишили їх наодинці з хворобою і знайшли вихід — запросили провідних дитячих щелепно-лицевих хірургів зі США до Львова, щоб виправити ці дефекти з допомогою останніх досягнень реконструктивної мікрохірургії”, — розповіли в “Охматдиті”.

Оперуватиме дітей американська хірургиня українського походження, спеціалістка з реконструктивної мікрохірургії Оксана Джексон. Вона є співдиректоркою Програми з лікування розщілин губи та піднебіння у дитячій лікарні Філадельфії (Children's Hospital of Philadelphia). З української сторони — хірурги київської Національної лікарні “Охматдит”, Національного медичного університету імені Богомольця, дитячої клінічної лікарні № 7 у Києві та львівського Центру дитячої медицини.

Упродовж п’яти днів лікарі оперуватимуть пацієнтів, яких уже відібрали для складних реконструктивних операцій на обличчі. Крім цього, спеціалісти консультуватимуть усіх дітей з вадами щелепно-лицевої ділянки, які потребують хірургічного втручання, та запланують операції для них на час наступних візитів американських хірургів.

Аби потрапити на консультацію, потрібно зателефонувати за номером 098 776 2355 або зареєструватися за посиланням. Консультуватимуть дітей з такими вадами щелепно-лицевої ділянки:

  • розщілина губи й піднебіння;
  • генетичні синдроми

Усі хірургічні втручання та консультації для маленьких українців безплатні.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності