• Головна
  • Здоров’я
  • Українські лікарі майже добу робили унікальну операцію 9-місячній дитині

Українські лікарі майже добу робили унікальну операцію 9-місячній дитині

Українські лікарі майже добу робили унікальну операцію 9-місячній дитині

Операція з одномоментною корекцією вади серця та трансплантацією печінки тривала 23 години

У Києві лікарі Охматдиту провели унікальну операцію 9-місячній пацієнтці з Тернополя. Дівчинці ще в утробі діагностували важку ваду серця, а при народженні в дитини виявили ще одну хворобу, яка спровокувала печінкову недостатність.Під час трансплантації печінки дитині також зробили корекцію вади серця. Про це 5 січня повідомило Міністерство охорони здоров’я.

Тетянка народилася в Тернополі у лютому 2023 року з вродженою вадою серця, яку діагностували ще в утробі матері. Після народження у дівчинки виявили ще й захворювання, що спричиняє печінкову недостатність. У 9 місяців Тетянка мала порушення розвитку, що загрожували життю.

Кожне з них можна було коригувати в різний час і спосіб, а одночасне хірургічне втручання було ризиковим. Однак без операції дівчинка не мала шансів на життя. Операція – унікальна: з одномоментною корекцією вади серця та трансплантацією печінки від донора – мами”, — зазначили медики.

Такий варіант трансплантації печінки з одномоментною корекцією вади серця виконувався вперше в Україні. Зараз дівчинка почувається набагато краще, постійно посміхається та вже готується до повернення додому.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності