У Львові лікарі прооперували дівчинку, яка обпекла чверть тіла під час ігор біля багаття

У Львові лікарі прооперували дівчинку, яка обпекла чверть тіла під час ігор біля багаття

Рятували дівчинку опікові хірурги одразу двох країн — України та Швейцарії

У Львові, в опіковому відділенні лікарні Святого Миколая лікарі оперували 8-річну дівчинку Настю з Вінниччини. В неї були опіки 26% тіла. Про це 22 листопада повідомили у Першому медичному об’єднанні Львова.

“Настя гралася з друзями неподалік домівки. Стояла біля вогнища. Полум’я від бензину, який діти підлили у багаття, миттю перекинулося на одяг дівчинки та обпалило ніжки. Вогонь уразив 26% тіла Насті”, - йдеться у повідомленні.

Більшість опіків, які отримала дівчинка, були глибокими. Першу допомогу їй надали у Вінниці, а згодом транспортували до Львова — у найбільше в західних регіонах України опікове відділення Дитячої Лікарні Святого Миколая. Тут опікові хірурги одразу взялися оперувати дівчинку. Вони висікли відмерлі тканини та встановили на уражені ділянки вак-систему. Це спеціальний апарат, який, за допомогою від’ємного тиску, витягує виділення з рани, осушує її та не дає множитися бактеріям.

З огляду на важкість опіків і відсутність необхідних умов та обладнання для подальшої боротьби за життя і здоров’я дитини, лікарі відправили дівчинку за кордон — до одного із найбільших опікових центрів Швейцарії — KINDERSPITAL Zürich. Ця дитяча лікарня приймає найважчих українських діток із термічними травмами.

До Цюриха пацієнтку супроводжувала львівська опікова хірургиня Леся Стрілка. Там львівська лікарка спільно зі швейцарськими колегами продовжила оперувати свою пацієнтку. Пересаджувала на рани дівчинки спершу донорську, а потім і її власну шкіру.

“Зараз рани вже гояться, шкіра чудово прижилася і Настя вже почувається значно ліпше. За нею продовжують доглядати швейцарські спеціалісти”, - йдеться у повідомленні.

На місці опіків у Насті згодом утворяться рубці. Вона ростиме, а шкіра на місці опіків — ні. Щоб дівчинка не страждала все своє дитинство, її опікові рубці потрібно буде шліфувати.

“Щоб допомагати таким діткам як Настуся вдома — в Україні, благодійна платформа dobro.ua, Kyivstar та Національний реабілітаційний Центр НЕЗЛАМНІ UNBROKEN Ukraine збирають на сучасний лазер для шліфування рубців у діток із опіками будь-якого ступеня. Цей апарат допоможе полегшити їхнє дорослішання. Він має повертати рухливість та ріст обпеченим ділянкам шкіри, які з часом твердішають і стають менш еластичними.Допомогти нашим дітям із опіками отримувати якісну та безкоштовну медичну допомогу в Україні може кожен. Для цього потрібно лише перейти за посиланням та підтримати збір. Потреба в лазері — нагальна. Адже опіки — одна з найпоширеніших дитячих травм у світі. В Україні ж діти нині отримують не лише побутові опіки, а й мінно-вибухові. Тож, поки триває ця війна, число маленьких українців, які потребують лікування лазером, лише зростатиме”, — повідомили у Першому медичному об’єднанні.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності