• Головна
  • Новини Львова
  • Львівські лікарі врятували 4-річного хлопчика, у якого через пневмонію розвинувся сепсис

Львівські лікарі врятували 4-річного хлопчика, у якого через пневмонію розвинувся сепсис

Львівські лікарі врятували 4-річного хлопчика, у якого через пневмонію розвинувся сепсис

Легені Максима були сильно пошкоджені, хлопчик потребував штучної вентиляції легень

Хірурги лікарні «Охмадит» врятували 4-річного Максима з Трускавця, у якого діагностували двобічну бактеріально деструктивну пневмонію, а також сепсис. Щоб врятувати легені хлопчика, йому зробили дві операції, повідомила пресслужба Центру дитячої медицини лікарні"Охматдит" у середу, 15 листопада.

За словами лікарів, хлопчика госпіталізували через блювоту. У лікарні дитині поставили діагноз — двобічну, бактеріально деструктивну пневмонію. Крім того, лікарі виявили, що у Максима значна частина легень була пошкоджена, а також розвинувся сепсис. До операційного втручання хлопчик потребував штучної вентиляції легень.

«Це захворювання дуже складне. Був ризик втратити не те що легені, а й життя дитини. Це двобічне ускладнення, шалена інфекція. Такі захворювання мають блискавично швидкий перебіг. Це був важкий випадок», — наголосив дитячий, торакальний хірург, завідувач відділення Центру Олег Ленів

4-річному Максимові зробили дві операції. Йому встановили спеціальні системи, які виводили з легенів гній та зайве повітря. Легені вдалося врятувати, з часом вони повернулися до нормального стану. Наразі Максима вже виписали, проте ще певний час він регулярно проходитиме обстеження у хірургів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності