Львівські лікарі врятували підлітка, який отримав удар струмом у 27 тисяч вольт

Хлопець отримав опіки 42% шкіри

Підліток отримав опіки 42% тіла, коли разом із другом виліз на вагон потяга. Приятель потерпілого загинув на місці

У Львові лікарі дитячої лікарні Святого Миколая врятували 17-річного хлопця з опіками 42% поверхні тіла. Потерпілий отримав травми, коли разом із другом виліз на вагон потяга і отримав удар струмом потужністю 27 тис. вольт, повідомили LVIV.MEDIA у пресслужбі дитячої лікарні Святого Миколая.

Як йдеться у повідомленні, 17-річний Єгор Одарченко з Одещини отримав опіки, коли наприкінці жовтня разом із друзями вирішив скоротити шлях через вантажний парк залізниці. Там хлопець із приятелем вилізли на вагон потяга і отримали удар струмом потужністю 27 тис. вольт. Друг Єгора від отриманих травм помер на місці, а потерпілий втратив свідомість і прийшов до тями лише в реанімації одеської лікарні.

Хірурги видалили змертвілі тканини і пересадили на їх місце шкіру зі стегна хлопця

Пацієнт отримав опіки 42% тіла і його з Одеси відправили до Львова в опікове відділення дитячої лікарні Святого Миколая. У Львові Єгор став першим пацієнтом, для порятунку якого використали нове опікове ліжко з власною системою вентиляції, контролем температури та вологості. Як повідомила благодійна організація dobro.ua, така система сприяє швидшому одужанню пацієнтів, підсушує рани та запобігає поширенню бактерій. За два тижні лікування рани пацієнта майже загоїлись.

“Втім 5% опіків поверхні шкіри хлопця були глибокими і все ж потребували оперативного втручання. Опікові хірурги видалили омертвілі тканини та пересадили на ці ділянки власну шкіру підлітка зі стегна”, — йдеться у повідомленні лікарні Святого Миколая.

З хлопцем одразу почали працювати фізичні терапевти для реабілітації

Вже за тиждень після операції стан хлопця значно покращився. Одразу після операції з ним почали займатись фізичні терапевти, щоб уникнути обмеження рухливості в суглобі. Також Єгору підібрали ортез, з допомогою якого хлопець зможе швидше відновити впевнену ходьбу. Надалі підлітку потрібна реабілітація, аби уникнути подальших ускладнень та виникнення рубців під час загоєння ран.

“Після місяця лікування у Львові хлопець повернувся додому — на Одещину, де продовжить реабілітацію. Єгору надважливо повністю відновитися, адже в майбутньому він мріє стати вчителем фізичної культури”, — зазначили у пресслужбі дитячої лікарні Святого Миколая.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності