У Львові лікарі прооперували глухого від народження 3-річного хлопчика

Хірурги прооперували 3-річного хлопчика

Дитина носила слуховий апарат, але так не почала розмовляти. Після операції у дитини з’явилися шанси і почути, і заговорити

У Львові хірурги “Охматдиту” прооперували 3-річного хлопчика з Червонограда, який не чує із народження. Дитина ще не почала говорити, попри використання слухового апарату і регулярних занять з сурдопедагогом, повідомили в Центрі дитячої медицини лікарні “Охматдит” у середу, 13 березня.

Дитині провели кохлеарну імплантацію

Батьки 3-річного Матвійка з Червонограда звернули увагу, що їх син недочуває, коли тому було вже майже два роки. “Ми щотижня їздили до сурдопедагога на заняття. Матвійко ніби дещо реагував на звуки в слуховому апараті. Але по факту говорити він так і не почав”, — розповіла мама хлопчика Софія.

Лікарі підтвердили, що дитина зовсім не чує і діагностували двобічну сенсорну приглухуватість глибокого ступеня. Хлопчик майже рік користувався слуховим апаратом, проте так і не почав розмовляти. Тож лікарі вирішили, що йому необхідна кохлеарна імплантація.

За словами лікарів, операція пройшла успішно і за місяць хлопчику під'єднають зовнішню частину імпланту. Завдяки операції Матвій невдовзі може почати чути і говорити.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності