У Львові успішно прооперували 10-річну дитину із вродженим дефектом губи

У Львові виправили розщілину губи:прооперували 10-річного хлопця

Хлопчик народився із розщілиною губи та піднебіння, що заважало йому говорити і їсти. Операцію не вдавалось зробити протягом 10 років, через його стан здоров’я

Львівські лікарі успішно прооперували 10-річного Руслана із Донецька, який мав вроджену ваду — розщілину губи та піднебіння. Такий дефект заважав дитині нормально їсти та говорити, проте операцію вдалося провести лише у 10-річному віці, повідомили у вівторок, 26 березня у Центрі дитячої медицини.

Хлопчику не вдалося провести операцію раніше

10-річний Руслан із багатодітної родини, народився у Донецьку. Сім’я переїхала до Хмельницького після початку повномасштабного вторгнення. Батько хлопця захищає Україну у лавах ЗСУ.

У Руслана вроджена вада — розщілина губа, яку коригують у перші місяці після народження, проте хлопчику таку операцію не вдавалось провести, зокрема через те, що його дитинство припало на війну та через його стан здоров’я. Через дефект губи Руслан почав погано набирати вагу, з віком йому ставало все важче їсти, пити, розмовляти.

Успішну операцію Руслану провели львівські лікарі. "Ми провели наше традиційне втручання — закриття дефекту губи. Такі операції краще робити немовляткам у 3-4 місяці, краще не відтягувати з операцією, аби не травмувати дитину, адже потім у неї будуть труднощі у колективі. Але усе пройшло добре, ми задоволені результатом", — розповіла щелепно-лицева хірургиня Центру Христина Погранична.

Наразі хлопчика чекає ще одна операція через кілька тижнів, а надалі — реабілітація та заняття із логопедом.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності