На Львівщині французькі хірурги прооперують вісьмох українців з мінно-вибуховими травмами

На Львівщині французькі хірурги прооперують вісьмох українців  з мінно-вибуховими травмами

Їх прооперують у новому відділенні реконструктивної хірургії Центру Superhumans

У вівторок, 27 лютого, у Винниках відкрили відділення реконструктивної хірургії Центру Superhumans. Тут протягом наступних двох тижнів французькі хірурги прооперують вісьмох українських військових та цивільних з мінно-вибуховими травмами. Команда французьких лікарів співпрацюватиме з центром протягом п’яти років, та передаватиме досвід хірургам з Києва та Львова.

У день відкриття відділення французькі лікарі оглянули майбутніх пацієнтів. Протягом наступних двох тижнів військовим проведуть низку операцій, що відновити їхні обличчя після мінно-вибухових чи вогнепальних поранень. Щелепно-лицева хірургиня Медичного обʼєднання APHP Хлоі Бертолюс зазначила, що ці операції є дуже важливими для повноцінної реабілітації військових після поранень, адже відновлення обличчя відіграє вирішальну роль у їхній інтеграції в соціум.

“Система реабілітації не може бути осторонь від реконструктивної хірургії, це пов’язані речі. Сьогодні в Superhumans ми поєднуємо фізичну та психологічну реабілітацію з реконструктивною хірургією“, — додав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Окрім проведення операцій, французькі хірурги також навчатимуть українських лікарів. Протягом п’яти років вони співпрацюватимуть з центром Superhumans та передаватимуть свій досвід двом командам щелепно-лицевих хірургів зі Львова та з Києва.

“До цього допомога таким пацієнтам надавалася фрагментарно, тобто комплексної послуги реконструкції обличчя в Україні не було. Французька команда буде співпрацювати з центром протягом п’яти років та за цей час передасть технологію з реконструкції та пластики обличчя своїм колегам з Києва та Львова”, — розповів медичний директор Superhumans Center Андрій Віленський.

Про допомогу до центру можуть звернутися люди з мінно-вибуховими, вогнепальними чи іншими травмами обличчя та шиї з ушкодженням кісток щелепно-лицевої ділянки, дефектами м’яких тканин обличчя, ротової порожнини, очної ямки, деформаціями носа чи зовнішнього вуха. Для цього потрібно заповнити анкету на сайті клініки.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності