Хірурги центру Superhumans та науковці Львівського медуніверситету пройшли стажування в Австрії

Хірурги центру Superhumans та науковці Львівського медуніверситету пройшли стажування в Австрії

Фахівці відпрацьовували проведення різних хірургічних маніпуляцій у щелепно-лицевій хірургії та пластичній реконструкції

Група хірургів Superhumans Center та науковців Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького з 15 до 20 січня пройшли стажування на кафедрі макроскопічної та клінічної анатомії медичного університету австрійського міста Ґрац.

За повідомленням Superhumans Center, команда українських фахівців відпрацьовувала навички проведення хірургічних маніпуляцій у щелепно-лицевій хірургії та пластичній реконструкції голови та шиї. В тому числі — проводили мікрохірургічні операції з використанням інноваційного 3D-мікроскопічного обладнання для відновлення судин і нервів. “Дуже насичені видалися дні, але повернулися всі з натхненням, купою нових знань, навичок, які вже через декілька тижнів будуть використовувати для лікування наших суперів!”, — зазначено в повідомленні центру Superhumans.

Отримані знання та навички будуть впроваджені для надання медичної допомоги пораненим воїнам, які лікуються в центрі Superhumans Center та Львівському обласному госпіталі ветеранів війн та репресованих ім. Ю.Липи, а також під час навчання студентів стоматологічного та медичного факультетів медуніверситету. Обговорювали також можливе залучення австрійських хірургів до лікування людей, які постраждали від російської агресії в Україні.

Як розповіли в ЛНМУ, учасники курсу брали участь в обговоренні клінічних випадків складних реконструкцій тканин обличчя за участі провідних австрійських фахівців у галузі клінічної анатомії, щелепно-лицевої та пластичної хірургії. Українські спеціалісти також розповіли як вони лікують поранених з вогнепальними та мінно-вибуховими травмами обличчя.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності