Львівські лікарі розділили жінці нерухомі пальці руки, які за 30 років зрослися

Львівські лікарі розділили жінці нерухомі пальці руки, які за 30 років зрослися

Через невдалу операцію у підлітковому віці жінка протягом 30 років не могла рухати безіменними та середніми пальцями обох рук

Львівські хірурги під час операції прооперували 49-річній жінці нерухомі пальці рук. Після підліткової травми та невдалої операції пальці пацієнтки заклякли та зрослися. Після складної операції та тривалої реабілітації, львів’янка зможе рухати пальцями, повідомила пресслужба Першого медичного об’єднання Львова у вівторок, 26 березня.

Лікарі розділили пальці та прибрали рубці, які не давали їм рухатись

Як розповіли лікарі, Леся Бучацька травмувала руки під час падіння, коли їй було 17 років. Після травми жінці зробили операцію на кистях, проте вона пройшла невдало, і безіменні та середні пальці обох її рук заклякли. Через те, що жінка зовсім не могла рухати пальцями протягом 30 років, вони зрослися.

“Лесі діагностували синдром Ерлеса Данлоса, тобто аномалія розвитку сполучної тканини. Внаслідок перенесеної травми у неї сформувався важкий дефект обидвох кистей. Рубці на долонях знерухомили 3-ті та 4-ті фаланги і з часом пальці, які зовсім не розгиналися, зрослися“, — розповіли лікарі.

Хірурги Лікарні Святого Пантелеймона зробили 49-річній Лесі Бучацькій складну операцію на одній з рук. Вони звільнили м'які тканини її пальців від рубців та спайок, а далі закрили ним дефект клаптем м’якої тканини пацієнтки, який взяли з її променевої судини. Операція тривала шість годин та пройшла успішно.

Надалі на Лесю Бучацьку чекає тривала реабілітація, щоб розпрацювати атрофовані м’язи та сухожилля. Також за місяць їй проведуть таку ж операцію на іншій кисті.

Нагадаємо, раніше львівські медики врятували 6-річну дівчинку з лімфомою Беркітта — агресивним типом лімфоми, який швидко розповсюджується та гірше піддається лікуванню.

Також львівські лікарі врятували батька десяти дітей. У чоловіка діагностували розрив товстої кишки та запальне пухлиноподібне утворення, які призвели до сепсису.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності