Львівські лікарні врятували від сепсису батька десяти дітей

Львівські медики врятували від сепсису багатодітного батька

Через запалення, спричинене розривом товстої кишки, у багатодітного Сергія Кривка змертвіли частини трьох органів черевної порожнини. Пацієнта у важкому стані доставили до лікарні, там його прооперували

Львівські лікарі врятували від сепсису батька 10 дітей — Сергія Кривка. У чоловіка діагностували розрив товстої кишки та запальне пухлиноподібне утворення, які призвели до тяжкого ускладнення — сепсису. Про це у понеділок, 18 березня, повідомили у Першому медоб’єднанні Львова.

Сергій Кривко родом із Дніпра, проте останні 10 років проживає у Дублянах, що на Львівщині. Він батько-вихователь у дитячому будинку сімейного типу. Разом з дружиною вони виховують 10 дітей.

У багатодітного батька виявили розрив товстої кишки

У вересні минулого року 53-річний Сергій Кривко відчув болі в животі, подумав що це застуда, тому не звернувся до лікаря. А вже через місяць його госпіталізували у важкому стані до лікарні Святого Пантелеймона. Під час обстеження у чоловіка виявили розрив товстої кишки та запальне пухлиноподібне утворення у черевній порожнині. Через тривалий запальний процес, у пацієнта змертвіли частини товстої та тонкої кишки, а також частина сечового міхура. Окрім цього, розвинулось важке ускладнення — сепсис. Як повідомили лікарі, пацієнта вирішили невідкладно оперувати, аби не допустити появи септичного шоку, за якого була висока загроза смерті.

Пацієнту видалили частини трьох органів черевної порожнини

“В ході втручання ми були вимушені видалити фрагмент товстої, тонкої кишок та фрагмент сечового міхура. Тоді вивели дві стоми на живіт — штучні отвори для виведення вмісту кишківника,” — розповів завідувач відділення №1 Центру хірургії та онкохірургії Гнат Герич.

Багатодітний батько провів у реанімації дві доби. Вже через два тижні його виписали додому. А тепер, через пів року після першого втручання, пацієнту провели останню планову операцію: “Забрали стоми для відновлення функціонування травного каналу,” — зазначили в Першому медоб’єднанні Львова. Надалі Сергія Кривка чекає реабілітація вдома.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності