Суд оштрафував львівського лікаря на 85 тис. грн за хабар від ухилянта

Назар Дребіт

Назар Дребіт допомагав оформити фальшиву інвалідність військовозобов’язаному

Шевченківський районний суд Львова оштрафував сімейного лікаря Назара Дребіта за вимагання хабаря. Медик за 1500 доларів обіцяв військовозобов’язаному допомогти оформити йому інвалідність, щоб уникнути мобілізації. Про це йдеться у вироку, оприлюдненому в Єдиному державному реєстрі судових рішень у понеділок, 6 травня.

Лікар підробив медичні довідки

За матеріалами справи, Назар Дребіт, який працює сімейним лікарем відділення сімейної медицини №3 амбулаторно-поліклінічного центру, запропонував дружині військовозобов’язаного чоловіка оформити йому інвалідність, щоб уникнути мобілізації. Лікар заявив, що може допомогти з цим — підробити медичні дані ухилянта та повпливати на рішення керівництва лікарні. За такі послуги Назар Дребіт попросив у жінки 1500 доларів.

Жінка погодилася. Винагороду вона передавала зловмиснику двома платежами — 1000 доларів перед тим, як він підробив виписки про перебування її чоловіка на стаціонарному лікування, та 500 доларів — за вплив на посадовців лікарні. Після отримання другої частини хабаря лікаря затримали правоохоронці.

На судовому засіданні Назар Дребіт повністю визнав свою провину та не став заперечувати обставин, встановлених під час досудового розслідування. Відтак Шевченківський районний суд Львова визнав його винним та призначив йому покарання — 85 тис. грн штрафу. На даний вирок засуджений може подати апеляцію.

Нагадаємо, Назара Дребіта затримали 9 січня під час передачі йому другої частини хабаря за оформлення інвалідності військовозобов’язаному.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності