Заступника директора львівського заводу засудили за смертельне ДТП

Заступника директора львівського підприємства засудили за смертельне ДТП

Заступник директора ТзОВ “ТВК “Львівський мехсклозавод” вчинив ДТП з мотоциклістом, через що, той помер

Залізничний районний суд Львова визнав винним заступника директора ТзОВ “ТВК “Львівський мехсклозавод” Ігоря Г. у вчиненні смертельного ДТП на вулиці Городоцькій. Чоловік на службовому авто Škoda Octavia 08 квітня 2022 року зіткнувся з мотоциклом. Водій мотоцикла внаслідок зіткнення отримав травми несумісні з життям. Про це йдеться у вироку, оприлюдненому в Єдиному державному реєстрі судових рішень у понеділок, 6 травня.

Деталі ДТП і відповідальність порушника

На початку квітня 2022 року Ігор Г. їхав на службовому авто по вулиці Городоцькій у Львові. Перелаштовуючись у крайню ліву смугу він не помітив мотоцикл Honda CB600 Hornet, який рухався по цій смузі в тому самому напрямку. Мотоцикліст зіштовхнувся з лівим боком автомобіля Ігоря Г. і отримав численні травми, які виявились несумісними з життям. До слова, у мотоцикліста залишились двоє дітей, яким на час його загибелі виповнилося лише два та п`ять років..

Виїжджаючи на міст, він спробував перелаштуватися з середньої смуги в крайню ліву і відчув удар в переднє крило. Зазначив, що не бачив потерпілого. Автомобіль, яким він керував, належить підприємству “Транс сервіс”. Висловив співчуття рідним, кається. Він частково, на суму 400 тис. грн, відшкодував моральну шкоду потерпілим та не заперечує проти виплати відшкодування за рішенням суду в частині цивільного позову” — йдеться у тексті вироку.

Суд визнав Ігоря Г. винним у порушенні правил дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого і призначив йому покарання у вигляді трьох років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортом на аналогічний термін. Проте суд звільнив водія від покарання і призначив іспитовий термін строком на три роки.

Компенсація дітям загиблого

Окрім того, суд задовольнив цивільні позови родичів загиблого. З Львівського мехсклозаводу стягнуть 600 тис. грн морального відшкодування. Також підприємство зобовʼязане кожного місяця сплачувати понад 40 тис. грн на користь кожної дитини загиблого водія до досягнення ними повноліття. Також суд зобовʼязав страхову компанію “Інго” сплатити 120 тис. грн відшкодування через смерть потерпілого, 78 тис. грн за поховання та спорудження надгробного памʼятника загиблому і близько 71 тис. грн за знищений мотоцикл.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності