• Головна
  • Світ
  • Російським прапорам бути: суд в Берліні дозволив використовувати російську символіку 9 травня

Російським прапорам бути: суд в Берліні дозволив використовувати російську символіку 9 травня

Російським прапорам бути: суд в Берліні дозволив використовувати російську символіку 9 травня

Йдеться саме про захід, який запланований на 9 травня у Берліні на вулиці 17 червня

Адміністративний суд у Німеччині після українських прапорів схвалив також й російські на дні пам'яті 8 і 9 травня в Берліні. Натомість поліція німецької столиці не хоче з цим миритися.

Про це повідомляє портал RBB24.

Так, за даними поліції, перед днями пам'яті жертв Другої світової війни в 1945 році Берлінський адміністративний суд дозволив вивішувати російські прапори та символіку. Йдеться саме про захід, який запланований на 9 травня на вулиці 17 червня.

Водночас поліція подала скаргу до Вищого адміністративного суду на це рішення.

Зауважимо, що спочатку поліція заборонила російські та українські прапори та символіку біля радянських меморіалів у Трептові, Тіргартені та Шенхольцер-Хайде на дні пам'яті 8 та 9 травня. Проте 5 травня адміністративний суд зняв заборону на українську символіку.

Вже наступного дня була оскаржена в терміновому порядку й заборона на російську символіку для заходу 9 травня перед пам'ятником танку на вулиці 17 червня. Натомість поліція оскаржує це рішення й обґрунтувала свою постанову бажанням забезпечити «гідне вшанування пам'яті загиблих солдатів тодішньої Радянської армії».

Нагадаємо, об’єднати крайніх правих і крайніх лівих у Німеччині є метою Кремля. Таким чином росіяни хочуть створити у ФРН антивоєнну коаліцію.

Новини світу

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності