• Головна
  • Україна
  • Брат інспектора Волинської митниці ховав вдома контрабандні електронні сигарети

Брат інспектора Волинської митниці ховав вдома контрабандні електронні сигарети

Фото БЕБ

В момент, коли детективи прийшли до будинку, сам інспектор митниці теж там перебував

Детективи Бюро економічної безпеки у Волинській області знайшли в помешканні, де перебував працівник Волинської митниці контрабандні електронні сигарети та рідини до них на суму 3,2 млн грн. Це сталося в одному з прикордонних районів Волинської області.

Як повідомило БЕБ у четвер, 2 травня, жителі одного з прикордонних районів області організували нелегальний продаж електронних сигарет та рідин до них китайського виробництва. Незаконно завезену в Україну підакцизну продукцію вони продавали через інтернет та відправляли її покупцям поштою.

Як наголосили в Бюро економічної безпеки, в будинку, де зберігався контрабандний товар, проживає працівник митниці. Водночас як повідомив журналіст-розслідувач Тарас Середич, контрабанду знайшли вдома у брата головного державного інспектора відділу мобільних сканувальних систем управління технічних засобів митного контролю Юрія Пархомука.

Середич назвав Юрія Пархомука у минулому контрабандистом сигарет та зазначив, що наразі контрабандою займається брат митника. Коли детективи БЕБ прийшли до будинку, де зберігалася контрабанда, там якраз ночував інспектор Юрій Пархомук.

«За результатами обшуків житлового та офісного приміщень детективи БЕБ виявили та вилучили майже 8 тис. штук електронних сигарет, рідин до них, пристроїв для електронних випаровувачів, готівку, мобільний телефон та ноутбук. Орієнтовна вартість вилучених підакцизних товарів становить близько 3,2 млн грн», — зазначили в БЕБ.

Наразі детективи БЕБ встановлюють шляхи потрапляння контрабанди в Україну, а також перевіряють ймовірну причетність працівників митниці до сприяння у переміщенні підакцизних товарів через митний кордон.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності