• Головна
  • Світ
  • Українських чоловіків у Литві можуть обмежити у праві на роботу й соцвиплатах

Українських чоловіків у Литві можуть обмежити у праві на роботу й соцвиплатах

Президент України Володимир Зеленський та міністр оборони Литви Лаурінас Кащюнас, фото Офісу президента України

Міністр оборони Литви розповів, як Литва може змусити ухилянтів повернутися в Україну

Міністр оборони Литви Лаурінас Кащюнас заявив, що треба подумати про те, як допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. За словами міністра, Литва поки що не розглядає конкретних заходів для цього і стежить за тим, які рішення ухвалить Польща.

«Напрямок правильний. У які заходи це перетвориться, напевно, поки що важко сказати. Мабуть, про це потрібно буде говорити конкретно», — сказав він журналістам у Сеймі в четвер, 25 квітня, пише Delfi.

Міністр наголосив, що ніхто, звісно, не буде їх збирати і відвозити в Україну. «Але (можна обмежити цих осіб) у соціальних виплатах, дозволах на роботу, документах — це варіанти, як я чую і від польської сторони. Тож давайте почекаємо і подивимося, який варіант вони запропонують, можливо, він підійде і для Литви», — додав Кащюнас.

Водночас він додав, що точну кількість українців призовного віку в Литві поки визначити складно.

Нагадаємо, Цього тижня Україна припинила видачу нових паспортів чоловікам призовного віку, які проживають за кордоном. Відповідну постанову уряд України ухвалив 24 квітня.

Після цього міністр оборони Польщі заявив, що його країна допоможе повернути Україні військовозобов’язаних чоловіків. Водночас інші країни ЄС заявили, що не будуть обмежувати українських чоловіків у правах, допоки вони перебувають під тимчасовим захистом у Євросоюзі.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності