• Головна
  • Україна
  • Палата представників Конгресу США підтримала виділення Україні 61 млрд доларів

Палата представників Конгресу США підтримала виділення Україні 61 млрд доларів

США виділять Україні допомогу на більш ніж 61 млрд дол.

Усі спроби противників закону заблокувати його прийняття виявилися невдалими

Палата представників Конгресу США у суботу, 20 квітня, схвалила законопроєкт про міжнародну допомогу країнам-партнерам Сполучених Штатів. Документ підтримали 311 законодавців, проти виступили 112.

Довгоочікувана допомога Україні

Документ передбачає виділення понад 60 млрд доларів Україні, у тому числі 23 млрд на поповнення арсеналів США, які можуть бути використані для військової допомоги Україні. Також 13,8 млрд доларів піде на закупівлю новітніх систем озброєнь, товарів та послуг оборонного призначення. Ще 26 мільйонів доларів — на продовження нагляду та підзвітності за допомогою та обладнанням, що надається Україні. У ньому також йдеться про зобов’язання президента США Джо Байдена передати Києву тактичні ракетні системи великої дальності (ATACMS).

Раніше впродовж чотирьох місяців республіканці у Палаті представників блокували проєкт адміністрації Джо Байдена, вимагаючи, щоб до нього були включені асигнування на посилення заходів проти незаконної міграції та зміцнення південного кордону Штатів.

Пропозиції трампістів не пройшли

Цікаво, що під час обговорення законопроєкту в Палаті представників Сполучених Штатів перед остаточним голосуванням конгресмени відхилили усі поправки до законопроєкту про підтримку України. Про це повідомив "Голос Америки".

Зокрема, члени Палати представників не підтримали:

  • Внесення поправки конгресвумен Вікторії Спарц, що пропонувала виключити з законопроєкту чотири положення, включаючи ті, які стосуються програми PDA. Ця програма дозволяє Білому дому виділяти Україні зброю безпосередньо зі складів американської армії.
  • Поправку конгресвумен Кет Каммак, яка запропонувала скасувати всі невійськові фінансування, пов'язані з Україною.
  • Поправку конгресвумен Марджорі Тейлор Грін, що висувала пропозицію "зменшити кожну суму в доларах у цьому законі до нуля".
  • Конгресмен Кевін Герн з Оклахоми відкликав свою четверту поправку, в якій пропонував заборонити використання коштів з "Фонду підтримки економіки" для виплати пенсій.

Президент України Володимир Зеленський подякував Палаті представників Конгресу США, обом партіям і особисто спікеру Майку Джонсону за ухвалення цього важливого документу. Тепер законопроєкт мають розглянути в Сенаті і підписати президент США.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності