США схвалили продаж Україні ЗРК HAWK і обладнання для нього

ЗРК HAWK

Вартість зенітного ракетного комплексу HAWK і обладнання для нього становить 138 млн доларів

Державний департамент США схвалив продаж Україні ракетної системи HAWK Phase III Sustainment і повʼязаних із нею елементів логістики і програми підтримки на 138 мільйонів доларів, повідомило Агентство зі співробітництва у сфері оборонної безпеки.

Як сказано в повідомленні, уряд України зробив запит на закупівлю обладнання та послуг, повʼязаних із підтримкою ракетної системи HAWK Phase III, включно з проєктуванням та інтеграцією для звʼязку й оперативної сумісності, реконструкцію і капітальний ремонт систем вогневих блоків ППО HAWK , компоненти для повторної сертифікації, комплекти інструментів, випробувальне і допоміжне обладнання, а також технічну документацію, запчастини і навчання персоналу разом з іншими елементами логістики та програмної підтримки.

«Державний секретар визначив і надав докладне обґрунтування того, що є надзвичайна ситуація, яка потребує негайного продажу уряду України вищевказаних предметів і послуг оборонного призначення на користь національної безпеки США», — заявили в агентстві.

Американська сторона знає, що Україна гостро потребує нарощування свого потенціалу для захисту від російських ракетних ударів і повітряних можливостей російських сил.

Що відомо про ЗРК HAWK

HAWK — це зенітно-ракетний комплекс середньої дальності, який забезпечує протиповітряну оборону, що є однією з головних потреб безпеки України у протистоянні російській агресії. Раніше Україна вже отримала таку систему ППО, відео її роботи у жовтні 2023 року публікував командувач Повітряних сил Микола Олещук.

У 2022 році Іспанія обіцяла відправити в Україну шість таких ЗРК американського виробництва. Також на початку жовтня 2023 року, уряд Іспанії повідомив про плани передати Україні ще шість пускових установок М-192 для зенітних ракет MIM-23 Hawk. Водночас наразі невідомо, скільки таких систем Україна вже отримала.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності