• Головна
  • Україна
  • Бундесвер найближчими днями передасть ЗСУ 10 тис. артснарядів

Бундесвер найближчими днями передасть ЗСУ 10 тис. артснарядів

Німеччина передасть Україні 10 тисяч артилерійських боєприпасів

Берлін вирішив здійснювати постачання боєприпасів Україні у три етапи, і ця поставка буде в рамках першого

Німеччина передасть Україні 10 тисяч артилерійських боєприпасів з арсеналів Бундесверу вже найближчими днями. Про це 27 березня розповів глава ситуаційного центру України при міністерстві оборони Німеччини, генерал Крістіан Фройдінґ. 

Етапи постачання

Генерал Крістіан Фройдінґ зазначив, що Берлін вирішив здійснювати постачання боєприпасів Україні у три етапи, і ця поставка буде в рамках першого етапу.

На другому етапі Німеччина вирішила підтримати чеську ініціативу та взяти на себе витрати на закупівлю 180 тисяч снарядів, які будуть передані Києву у другій половині цього року.

На довгострокову перспективу, на додаток до плану Чехії, Німеччина уклала двосторонню угоду про постачання Україні ще 100 тисяч снарядів приблизно з четвертого кварталу.

На думку Крістіана Фройдінґа, Україна зараз найбільше потребує для успішного відбиття російської агресії “артилерійських снарядів, боєприпасів та ракет для сучасних систем ППО, а також броньованих бойових машин”.

Нагадаємо, Швеція виділить 30 млн євро на закупівлю боєприпасів для України. Окрім того, у лютому президент Чехії Петр Павел оголосив про намір закупити для України близько 800 тис. боєприпасів у третіх країнах. Зокрема йдеться про 500 тис. снарядів калібру 155 мм та ще 300 тис. снарядів калібру 122 мм. Петр Павел закликав країни Європи підтримати ініціативу фінансово — для здійснення закупівлі необхідно було зібрати 1,5 млрд доларів. Окрім Швеції до ініціативи вже долучилися Німеччина, Латвія, Литва, Нідерланди, Данія, Канада, Франція, Норвегія та інші.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності