• Головна
  • Україна
  • Швеція виділить 30 млн євро на закупівлю боєприпасів для України

Швеція виділить 30 млн євро на закупівлю боєприпасів для України

боєприпаси, фото ілюстративне

Країна приєднається до чеської ініціативи закупівлі боєприпасів для України за межами Євросоюзу

Швеція вирішила приєднатися до чеської ініціативи закупівлі боєприпасів для України. На це країна виділить 30 млн євро, повідомила пресслужба посольства Швеції у Чехії на своїй сторінці у Facebook у четвер, 14 березня.

“Потреба України в боєприпасах є великою, особливо в артилерійських боєприпасах. Чехія визначила можливості для закупівлі великої кількості боєприпасів на світовому ринку для передачі Україні, і уряд хоче підтримати її в цій роботі”, — сказав міністр оборони Швеції Пол Йонсон. Через це країна вирішила підтримати чеську ініціативу закупівлі боєприпасів для України. Для цього Швеція передасть Чехії 30 млн євро, або ж близько 755 млн чеських крон.

Про чеську ініціативу

У лютому цього року президент Чехії Петр Павел оголосив про намір закупити для України близько 800 тис. боєприпасів у третіх країнах. Зокрема йдеться про 500 тис. снарядів калібру 155 мм та ще 300 тис. снарядів калібру 122 мм. Петр Павел закликав країни Європи підтримати ініціативу фінансово — для здійснення закупівлі необхідно було зібрати 1,5 млрд доларів. Окрім Швеції до ініціативи вже долучилися Німеччина, Латвія, Литва, Нідерланди, Данія, Канада, Франція, Норвегія та інші.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності