• Головна
  • Світ
  • Міністр оборони США розкритикував українські удари по російських НПЗ

Міністр оборони США розкритикував українські удари по російських НПЗ

Вогонь на НПЗ, фото ілюстративне

Ллойд Остін вважає, що удари по російських нафтопереробних заводах можуть вплинути на світові енергетичні ринки

Атаки України на нафтопереробні заводи в Росії можуть вплинути на глобальні енергетичні ринки, заявив міністр оборони США Ллойд Остін на засіданні комітету Сенату США з питань збройних сил. У зв’язку з цим, він закликав Україну спрямувати свої удари на російські військові об’єкти.

«Такі атаки можуть впливати на глобальну енергетичну ситуацію. Україні краще вражати тактичні та оперативні цілі, що можуть вплинути безпосередньо на бій», — сказав Остін, якого цитує Bloomberg.

Варто зауважити, що удари України по російських НПЗ є частиною спроби скоротити постачання пального російським військовим, а також скоротити доходи від експорту, який Москва використовує для фінансування війни.

Водночас Остін закликав Конгрес схвалити додаткову військову допомогу Україні і наголосив, що така допомога сприятиме також збільшенню оборонного виробництва у самих Сполучених Штатах, ці гроші сприятимуть роботі оборонної промисловості.

Коментарі Остіна відразу засудив сенатор-республіканець Том Коттон, який звинуватив Білий дім в перешкоджанні ефективним діям України через політичні міркування. «Думаю, що адміністрація Байдена не хоче, аби ціни на газ підвищувалися в рік виборів», — сказав сенатор.

Bloomberg зазначає, що адміністрація Байдена присвячує багато уваги боротьбі з інфляцією, включно із цінами на бензин для американських споживачів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності