• Головна
  • Україна
  • "Ми вже на 12 відсотків мінуснули переробку нафти в Росії" — голова СБУ Малюк про атаки по НПЗ

"Ми вже на 12 відсотків мінуснули переробку нафти в Росії" — голова СБУ Малюк про атаки по НПЗ

Удар по НПЗ поблищу Самари

Василь Малюк підкреслив, що завдяки експорту нафтопродуктів Росія поповнює свій бюджет

Українські дрони вже на 12% скоротили видобуток нафти та її переробку в Росії. Про це в інтерв’ю телеканалу ICTV заявив голова СБУ Василь Малюк, коментуючи влучні удари по російських нафтопереробних заводах.

"Щодо атак по НПЗ, то відбувся ряд вдалих операцій по території ворога. Хочу підкреслити, що саме за рахунок експорту нафтопродуктів РФ поповнює свій бюджет. Фактично це третина їхнього бюджету і левова частка їх військового бюджету", – зазначив він.

Також Василь Малюк розкрив подальші плани спецслужби. "Отже, що ми маємо зробити. Зрозуміло, що ми маємо максимально мінімізувати ці надходження до бюджету РФ. І автоматично десь перекрити кисень пану путлєру. Власне цим ми і займаємось. Тому проведено ряд успішних операцій", – сказав він.

Голова СБУ розповів про результати проведеної роботи. "Зі зрозумілих причин я не зупинятимусь на тактико-технічних характеристиках наших далекобійних дронів і давати їхні назви. Але ми вже на 12% мінуснули і видобуток нафти, і її переробку в РФ. Їхній прем’єр Мішустін заявив, що вони з 1 березня офіційно повністю припинили експорт бензину. Тому ми продовжуємо працювати. А країна-бензоколонка продовжує палати", – наголосив він.

Василь Малюк підкреслив, що поряд зі співробітниками СБУ також працюють і Сили оборони та ГУР. "Тож хай вони (росіяни – ред.) очікують продовження "бавовни", – резюмував голова Служби безпеки України.

Нагадаємо, у ніч на неділю, 17 березня, СБУ спільно з ССО та Силами безпілотних систем ЗСУ атакували дронами Слов'янський нафтопереробний завод у Краснодарському краї Росії.

У ніч з 12 по 13 березня Служба Безпеки України атакувала три нафтопереробні заводи в Росії. Дрони вдарили по заводах у містах Рязань і Кстов (Нижньогородська область) та в місті Кірішах (Ленінградська область).

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності