• Головна
  • Війна
  • Росія попросила Казахстан зробити резерв 100 тис. тонн бензину

Росія попросила Казахстан зробити резерв 100 тис. тонн бензину

Росія попросила Казахстан зробити резерв 100 тис. тонн бензину

Це повʼязано з атаками українських безпілотників на російські НПЗ

Росія попросила Казахстан створити резерв на надзвичайні ситуації у 100 тис. тонн бензину. Це повʼязано з можливим дефіцитом через атаки українських дронів по російських нафтопереробних заводах. Про це 8 квітня написали Reuters.

Угоду вже затвердили

Як повідомляють джерела журналістів — угода щодо використання резервів для Росії вже укладена. Проте міністерства енергетики РФ та Казахстану поки не відповіли на запити щодо коментарів. Також сусідня Білорусь теж погодилася допомогти Росії з постачання бензину.

Атаки дронами призвели до відключення приблизно 14% основних потужностей переробки нафти в Росії станом на кінець березня. Досі російська влада заявляла, що ситуація на внутрішніх ринках палива стабільна, а запаси достатньо великі. Зазвичай Росія є експортером палива та постачальником на міжнародні ринки, але перебої змусили її нафтові компанії вдатись до імпорту” — йдеться у повідомленні Reuters.

Нагадаємо, 25 березня голова СБУ Василь Малюк заявив, що українські дрони вже на 12% скоротили видобуток нафти та її переробку в Росії. Втім, 26 березня на брифінгу з журналістами речник Держдепу США Метью Міллер заявив, що Штати не заохочують удари України за межами її суверенної території.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності