• Головна
  • Україна
  • Командувач Сухопутних військ звернувся до українців через брак людей у ЗСУ

Командувач Сухопутних військ звернувся до українців через брак людей у ЗСУ

Командувач Сухопутних військ звернувся до українців через брак людей у ЗСУ

«Я закликаю українців залишити емоції, не піддаватись провокаціям. Маємо усвідомити, що відсидітися нікому не вдасться»

Поки Збройні сили України стримують російські війська по всій лінії фронту, Росія намагається посіяти ворожнечу та недовіру до армії всередині країни. Водночас українській армії бракує людей, повідомив командувач Сухопутних військ Олександр Павлюк.

За його словами, Збройним силам потрібна не техніка, а люди. Тому закликав українців «знайти у собі мужність стати до лав ЗСУ».

«Я розумію бажання людей жити мирним життям, подорожувати, будувати кар’єру. Але є об’єктивна реальність: Росія відмовляє нам у праві на існування. Ворог розуміє тільки мову сили. Ми маємо змусити його забиратися геть з нашої землі. Якщо ми цього не зробимо, ніякого мирного життя, ніяких прав і свобод не буде взагалі», — констатував Павлюк.

Командувач сухопутних військ зауважив, що «російські пропагандисти змусили багатьох повірити в те, що мобілізація — це не про захист своєї держави від агресора, а про несправедливість і порушення прав». Павлюк також наголосив, що повістка й оновлення даних у ТЦК не означає направлення на службу у зону активних бойових дій на наступний день.

«Усі, кого визнали придатними до служби, без виключення – відправляються у навчальні центри. Базова загальновійськова підготовка триває місяць. Це відповідає стандартам країн-партнерів НАТО», — йдеться у дописі Павлюка в понеділок, 8 квітня.

Командувач сухопутних військ визнав, що системи ТЦК та підготовки військових не ідеальні, але наголосив, що йде робота над їх удосконаленням. «Я закликаю українців залишити емоції, не піддаватись провокаціям. Маємо усвідомити, що відсидітися нікому не вдасться. Адже на кону — доля країни, доля нашої нації», – резюмував Павлюк.

Нагадаємо, раніше Павлюк повідомляв про створення в Росії нового угруповання військ у понад 100 тис. солдатів, яке, ймовірно, можуть використати для наступу наприкінці весни або на початку літа.

Президент Володимир Зеленський заявив, що на 1 червня Росія готує мобілізацію ще 300 тисяч людей на війну в Україні.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності