• Головна
  • Україна
  • Зеленський заявив про підготовку Росією мобілізації 300 тис. військових на червень

Зеленський заявив про підготовку Росією мобілізації 300 тис. військових на червень

Зеленський заявив про посилення мобілізації в Росії, фото РБК-Україна

Зеленський стверджує, що мобілізація в Росії почнеться 1 червня

Росія на 1 червня готує додаткову мобілізацію 300 тисяч своїх військовослужбовців, заявив президент України Володимир Зеленський.

«Можу сказати, що на 1 червня Росія готує мобілізацію 300 тисяч додаткових військових», — заявив Зеленський на пресконференції з президентом Фінляндії в Києві, повідомила агенція «Інтерфакс-Україна».

Відповідаючи на запитання журналістів про те, яку кількість новобранців буде мобілізовано в українську армію цього року, Зеленський ухилився від конкретної відповіді, але сказав, що «пів мільйона нам не потрібно».

«Що стосується окремої кількості людей, які будуть мобілізовані, не можу сказати... Пів мільйона нам не потрібно», — наголосив президент.

Нагадаємо, це вже не перше попередження про можливе очікуване загострення на фронті ближче до літа. Раніше командувач Сухопутних військ Олександр Павлюк заявив про створення Росією нового угруповання з більш ніж 100 тисяч військових, яке може бути застосоване для наступу на початку літа.

Щодо мобілізації в Україні, то раніше військові, включно з тодішнім головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним, пропонували Зеленському мобілізувати до війська ще 500 тис. людей. Однак президент відкинув цю ідею, бо хотів «більше аргументів». Він також сказав, що мобілізація такої кількості людей вимагатиме додаткових 500 мільярдів гривень.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності