• Головна
  • Україна
  • Буданов спрогнозував, яким буде наступ Росії наприкінці весни

Буданов спрогнозував, яким буде наступ Росії наприкінці весни

Кирило Буданов, фото «Громадського»

Голова розвідки вважає, що росіяни під час наступу рухатимуться в бік Покровська на Донеччині

Керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов заявив, що Росія проведе наступальні дії в кінці весни або на початку літа. Як прогнозує голова розвідки, під час свого наступу росіяни намагатимуться просунутись на Донецькому напрямку.

«Трохи підсуватимуться до Часового Яру. Рухатимуться в бік міста Покровськ, у стратегічному напрямку Покровська», — сказав керівник ГУР в інтерв’ю ARD.

За його словами, серйозних змін на фронті не відбудеться, поки не почнеться літній російський наступ. Утім він назвав ситуацію контрольованою, хоч і визнав, що вона складна.

Крім того, керівник ГУР вважає, що цьогоріч також можливо провести український контрнаступ. Однак деталей він не розповів, заявивши, що відповідальність за це лежить на Генеральному штабі ЗСУ.

Як зазначає «Громадське», раніше Буданов давав інший прогноз: у кінці січня він казав, що російський наступ вичерпається на початку весни. «Зараз хід противника, він закінчиться, я думаю, — почнеться наш», — заявив тоді він.

Новий можливий наступ росіян: що відомо

Наприкінці березня президент Володимир Зеленський сказав, що росіяни на найвищому рівні готують на травень-червень новий наступ на Україну. Згодом він уточнив, що Росія готує додаткову мобілізацію 300 тисяч військовослужбовців на 1 червня. Перед цим командувач Сухопутних військ Олександр Павлюк казав, що у російському війську створюють угруповання зі 100 тисяч солдатів, яке можуть використати для наступу влітку.

Водночас наразі військова розвідка не фіксує формування ударних груп противника для повторних масштабних нападів на Україну.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності