• Головна
  • Україна
  • Відтепер у ТЦК почнуть викликати чоловіків, які досягли 25 років

Відтепер у ТЦК почнуть викликати чоловіків, які досягли 25 років

Фото ілюстративне

25-річних і 26-річних чоловіків викликатимуть у ТЦК для проходження медогляду та оновлення даних

Президент Володимир Зеленський 2 квітня підписав закон про зниження мобілізаційного віку з 27 до 25 років. У зв’язку з цим до територіальних центрів комплектування (ТЦК) викликатимуть чоловіків, які досягли 25 років для уточнення облікових даних та проходження медогляду, йдеться в роз’ясненні Генштабу ЗСУ, опублікованому в п’ятницю, 5 квітня.

Там наголосили, що з набранням чинності відповідного закону, громадяни, які досягли 25-річного віку, підлягатимуть зняттю з військового обліку призовників та взяттю на військовий облік військовозобов’язаних. Тому відтепер територіальні центри комплектування викликатимуть громадян, які перебували на військовому обліку призовників та досягли 25-річного віку для уточнення облікових даних, проходження медичного огляду та оформлення відповідних військово-облікових документів.

«Удосконалення організації військового обліку призовників здійснюється в контексті реформування системи підготовки громадян до проходження військової служби та готовності до виконання конституційного обов’язку із захисту Батьківщини», — сказано в повідомленні Генштабу.

Нагадаємо, що донедавна мобілізації підлягали чоловіки віком від 27 до 60 років. Тепер мобілізації підлягають чоловіки від 25 років, які стають на військовий облік військовозобов’язаних.

Також в Україні скасували статус «обмежено придатний» і тепер військовослужбовці з таким статусом мають повторно пройти медогляд.

Також читайте на LVIV.MEDIA: альтернатива мобілізації: як працюють рекрутингові центри до української армії.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності