• Головна
  • Україна
  • У Хмельницькому після візиту до ТЦК помер військовозобов’язаний

У Хмельницькому після візиту до ТЦК помер військовозобов’язаний

Непритомний Андрій Панасюк на лікарняному ліжку, фото Наталії Антонюк

Чоловік помер у лікарні, де після візиту до ТЦК йому терміново зробили операцію

У Хмельницькому невдовзі після відвідування ТЦК помер 41-річний військовозобов’язаний. Інформацію про смерть чоловіка поширила у соцмережах Наталія Антонюк — померлий був сином її чоловіка. Вона звинуватила працівників ТЦК у знущаннях над її сином. Хмельницький обласний ТЦК заперечив звинувачення та опублікував свій коментар щодо інциденту.

1 квітня в соцмережах жінка розповіла, що 27 березня 41-річного Андрія Панасюка 27 березня з магазину забрали працівники ТЦК. Жінка стверджує, що в ТЦК над ним «познущались, погрожували».

«В Андрія піднявся тиск, його не випускали з приміщення та на прохання надати допомогу відповіли, що під Авдіївкою допоможуть. Лікарі Хмельницької міської лікарні боролись самовіддано за його життя 2 доби, терміново у ніч з 27 на 28 березня зробили нейрохірургічну операцію. Але, ураження головного мозку виявились несумісними з життям. Учора ми Андрія поховали», — написала Наталія Антонюк.

У коментарі «Суспільному» жінка сказала, що Андрій Панасюк ще з перших днів війни, ще з 2014 року, волонтерив, допомагав військовим, оскільки сам не міг воювати через хворобу. «Він навіть в армії не служив, не взяли через проблеми зі здоров'ям. І тут його, як якогось злочинця, схопили і завезли до ТЦК», — зазначила Антонюк.

Смерть військовозобов’язаного у Хмельницькому: що каже ТЦК

У Хмельницькому обласному ТЦК та СП заявили, що Андрій Панасюк ухилявся від служби, хоча не мав права на відстрочку: «він перебував у розшуку, уникав служби в Збройних силах України».

«Під час здійснення заходів оповіщення громадянину була вручена повістка для уточнення військово-облікових даних та проходження ВЛК. При уточненні облікових даних з’ясувалося, що законних підстав на отримання відстрочки […] зазначений громадянин не має. […] Однак під час проходження ВЛК в громадянина було виявлено захворювання. Ураховуючи це, його направлено на до обстеження до медичного закладу», — повідомили в ТЦК.

Там заявили, що стан здоров’я Андрія Панасюка та його смерть настали під час дообстеження в медичному закладі й заперечили заяви Наталії Антонюк про застосування до чоловіка фізичного впливу. Зазначимо, що у чоловіка, зі слів Наталії Антонюк, була гіпертонічна хвороба

Водночас Наталія Антонюк версію ТЦК про те, що Андрій Панасюк переховувався від служби, заперечила: «Андрій ніколи не переховувався від ТЦК. Йому, стверджує вона, жодного разу не приносили повісток, не повідомляли, аби він з'явився для уточнення якихось даних», — сказала вона.

Також жінка стверджує, що Андрія випустили з приміщення міського ТЦК близько 16:00 у передінсультному стані, так і не викликавши до нього медиків, хоч у нього вже були всі ознаки — втрата координації рухів, незв'язна мова. «Андрій ще якимось дивом з тиском 220/189 зміг дістатися додому. І вже вдома, на очах дружини, просто впав. Викликали швидку, проте час був втрачений — у швидкій Андрій впав у кому. У ніч з 27 на 28 березня йому терміново зробили нейрохірургічну операцію. Два дні лікарі Хмельницької міської лікарні боролися за його життя», — додала мати Андрія Панасюка. Відомо, що жінка вже звернулася до правоохоронців.

Нагадаємо, наприкінці березня біля Шепетівки Хмельницької області група агресивних жінок напала на автомобіль з працівниками ТЦК. З відео випливає, що жінки не задоволені мобілізаційними заходами в регіоні.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності