• Головна
  • Україна
  • В ТЦК у Бучачі після кількаденного перебування помер військовозобов’язаний

В ТЦК у Бучачі після кількаденного перебування помер військовозобов’язаний

Фото ілюстративне

49-річний чоловік хворів на епілепсію

У місті Бучач на Тернопільщині після кількаденного перебування у територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки помер 49-річний чоловік. Він хворів на епілепсію, а на його тілі були забої та синці, повідомила в четвер, 29 лютого, Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону.

Як йдеться у повідомленні, 25 лютого цей чоловік прибув до ТЦК для звірки військово-облікових документів та проходження військово-лікарської комісії. Однак через алкогольну інтоксикацію медкомісію не проходив.

Через два дні, 27 лютого, близько 17 години, перебуваючи на території ТЦК, стан здоров’я військовозобов’язаного погіршився — почалися судоми. У результаті він впав на землю та вдарився головою. Далі чоловіка госпіталізували, після чого медики констатували смерть, причиною якої стала черепно-мозкова травма. Тіло доставили до Тернопільського обласного бюро судово-медичної експертизи. Поліція раніше повідомляла, що чоловік помер у лікарні, куди його доставили з ТЦК, і зазначала, що на його тілі не було виявлено видимих тілесних ушкоджень та слідів насильницької смерті.

Як наголошується в повідомленні, спецпрокуратура у Тернополі перевірить дії службовців ТЦК. Прокуратура вже зареєструвала кримінальне провадження за фактом ймовірного перевищення військовослужбовцями Чортківського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки влади чи службових повноважень. Відповідна стаття передбачає від восьми до дванадцяти років позбавлення волі. Досудове розслідування справи здійснюватиме слідче Теруправління ДБР у Львові.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності