• Головна
  • Україна
  • За катування чоловіків судитимуть двох працівників тернопільського ТЦК

За катування чоловіків судитимуть двох працівників тернопільського ТЦК

За катування чоловіків судитимуть двох працівників тернопільського ТЦК

Військові жорстоко побили двох чоловіків у приміщенні військкомату

Двох військовослужбовців, яких звинувачують у побитті чоловіків у військкоматі, судитимуть. Працівники ТЦК намагалися силою змусити потерпілих пройти військово-лікарську комісію та покарати за конфлікт з черговим, повідомила пресслужба ДБР у понеділок, 8 січня.

За даними правоохоронців, увечері 6 жовтня у Тернополі двоє працівників місцевого ТЦК — солдат-гранатометник та командир відділення охорони, — зупинили місцевого мешканця для перевірки документів. Під час перевірки вони виявили, що чоловік, хоч і має громадянство України, народився в Росії. Тоді вони запропонували йому поїхати з ними до військкомату, а коли він відмовився — силою заштовхали його в авто.

У військкоматі його та ще одного мобілізованого ці ж двоє військових побили. «Таким чином працівники ТЦК хотіли силою змусити чоловіків пройти військово-лікарську комісію, а також покарати їх за конфлікт з черговим, якого ті намагалися побити та відібрати зброю», — зазначають в ДБР. Відео того, як працівники ТЦК били потерпілих, поки ті лежали на ліжках, поширили у соцмережах.

Після цього обох військовослужбовців відсторонили від посад. Крім того, вони перебувають під нічним домашнім арештом. Солдата-гранатометника звинувачують у незаконному позбавлені волі, катуванні та побитті людини, а командира відділення охорони — лише у катуванні та побитті. Їм обом загрожує до десяти років ув’язнення.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності