На Львівщині військові ТЦК вручили повістку священнику

На Львівщині військові ТЦК вручили повістку священнику

Начальник ЛОВА Максим Козицький відреагував на інцидент

На Львівщині працівники ТЦК вручили повістку священнику. Ба більше на відео, яке оприлюднили у соцмережах, зафіксований конфлікт священнослужителем УГКЦ та чоловіком у військовій формі. Ймовірно випадок трапився у Стрийському районі, повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький у вівторок ввечері, 12 грудня. Козицький відреагував на випадок та звернувся до керівництва Львівського обласного територіального центру комплектації та соціальної підтримки (ТЦК та СП) з проханням з’ясувати обставини.

На оприлюдненому у соцмережах відео, зафіксовано як чоловік у військовій формі грубо спілкується зі священнослужителем, погрожуючи йому, якщо той не зʼявиться у ТЦК, то його відвезуть туди силою.

Судячи зі всього, люди на відео знайомі і в чоловіка у військовій формі є особиста образа на отця. Ситуація потребує повного зʼясування, адже в інтернеті є лише фрагмент відеозапису і вирвана з контексту розмова. Те, що можу сказати точно: мобілізаційний процес не може відбуватися з приниженням честі та гідності людини і не повинен переростати у зведення особистих рахунків”, — написав Максим Козицький.

У Територіальному центрі комплектування підтвердили, що їхні військовослужбовці вручали повістку священнику. Вони також заявили, що у роботу військовослужбовців ТЦК втрутився цивільний у військовій формі, який має особисту неприязнь до священнослужителя. В ТЦК заявили, що дії їхніх представників були правомірними, повістка була виписана заздалегідь, а священник, який є військовозобовʼязаним, викликався у ТЦК та СП для уточнення своїх даних.

“Нагадуємо, що в країні триває повномасштабна війна, обовʼязок кожного громадянина зʼявитись для уточнення облікових даних у разі утримання повістки”, — зазначається в повідомленні Львівського обласного територіального центру комплектації та соціальної підтримки.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності