• Головна
  • Україна
  • На Львівщині чоловік працевлаштовував військовозобов’язаних заради “броні”: його затримали

На Львівщині чоловік працевлаштовував військовозобов’язаних заради “броні”: його затримали

Затримання

За це мешканець Борислава просив $ 6 тис. 500 тисяч доларів

44-річний житель Борислава за 6 тис. 500 доларів США працевлаштовував військовозобов’язаних на одне з підприємств, де їм виготовляли документи для виїзду за кордон. Окрім цього, він забезпечував ухилянтам доставку до державного кордону України, а також надавав послуги з перевезення. Про це 15 березня повідомили у поліції Львівської області.

У Спеціалізованій прокуратурі у сфері оборони Західного регіону уточнили, що підозрюваний обіцяв військовозобов’язаним фіктивно працевлаштувати їх до столичного підприємства, яке входить до оборонного комплексу АТ “Укроборонпром”. А також обіцяв виготовити для військовозобов’язаних документи про службові відрядження. На основі цього документа чоловіки могли законно виїхати до однієї із країн ЄС, уникнувши мобілізації.

14 березня правоохоронці затримали його під час одержання частини хабаря від клієнта у сумі 4 тис. 500 доларів США. Затриманому повідомили про підозру за незаконне переправлення осіб через державний кордон України. Санкція статті передбачає позбавлення волі до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Наразі чоловіку обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення майже 170 тисяч гривень застави. Перевіряється причетність до злочину інших осіб.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності