Мешканець Львівщини за 3000 доларів переправляв ухилянтів за кордон

Фото переправника ухилянтів під час затримання

41-річного зловмисника затримали на гарячому — під час передачі йому частини оплати за переправу

На Львівщині 41-річний чоловік зобов’язався допомогти трьом ухилянтам виїхати з України. Він зобов’язався виготовити для чоловіків фальшиві документи. Правоохоронці затримали зловмисника, коли ухилянти передавали йому завдаток за переправу, повідомила пресслужба поліції Львівської області у вівторок, 12 березня.

Переправник мав оформити ухилянтам інвалідність та посвідчення волонтерів

За даними правоохоронців, переправником виявився 41-річний мешканець Львівського району. Чоловік пообіцяв кільком військовозобов’язаним чоловікам, що допоможе їм виїхати за кордон. Зловмисник зобов’язався виготовити для ухилянтів фальшиві документи, з якими вони матимуть можливість покинути країну — зокрема, одному він мав оформити 3 групу інвалідності, а двом іншим – посвідчення волонтерів. За свої послуги 41-річний мешканець Львівщини попросив по 3000 доларів з людини.

Правоохоронці викрили переправника. Чоловіка вдалося затримати на гарячому — коли ухилянти переказували йому на картку 1200 доларів завдатку. Під час обшуку вдома у зловмисника правоохоронці вилучили чорнові записи, копії закордонних паспортів, а також посвідчення благодійної організації. Мешканцю Львівщини повідомили про підозру у незаконному переправленні людей через кордон. Йому загрожує від семи до дев’яти років ув’язнення з конфіскацією майна.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності