На Львівщині злочинці за 13 тис. доларів продавали ухилянтам посвідчення волонтера

Організатори брали 13 тис. доларів

Охочих отримати волонтерське посвідчення зловмисники вносили до системи “Шлях”

На Львівщині поліція затримала двох чоловіків, які продавали посвідчення волонтера військовозобов’язаним чоловікам. Свої послуги зловмисники оцінювали у 13 тис. доларів, повідомили у пресслужбі Львівської обласної прокуратури в понеділок, 11 березня.

Організатори обіцяли вносити дані ухилянтів до системи “Шлях” для виїзду за кордон

За даними прокуратури, двоє мешканців Трускавця фіктивно працевлаштовували громадян до волонтерських громадських організацій. Вони також виготовляли підробні волонтерські посвідчення і вносили дані ухилянтів до системи “Шлях”. Із підробленими посвідченнями організатори обіцяли безперешкодний перетин кордону. Свої послуги оцінювали у 13 тис. доларів.

“Поліцейські затримали двох організаторів в Трускавці після отримання ними 2 400 доларів - частини від обумовленої суми. З метою унеможливлення ідентифікації та уникнення відповідальності за протиправні дії деталі щодо часу та місяця перетину фігуранти повідомляли “клієнтам” за декілька годин до самого перетину”, — повідомили у пресслужбі Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Злочинцям загрожує до дев’яти років позбавлення волі

Мешканцям Львівщини повідомили про підозру у незаконному переправленні осіб через кордон. Чоловікам вже обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення 181 тис. грн та 151 тис. застави. Їм загрожує до дев'яти років позбавлення волі.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності