• Головна
  • Україна
  • З законопроєкту про мобілізацію виключили блокування рахунків ухилянтів

З законопроєкту про мобілізацію виключили блокування рахунків ухилянтів

Фото ілюстративне

Профільний комітет прибрав низку обмежень з законопроєкту про мобілізацію

Парламентський комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки у вівторок, 12 березня, проголосував за виключення із законопроєкту про мобілізацію розділу про обмеження для ухилянтів, повідомив народний депутат, член цього комітету Олексій Гончаренко.

За його словами, на засіданні у вівторок комітет голосував за правку, яка виключає з тексту законопроєкту весь розділ змін до Кодексу адміністративного судочинства. Таким чином, з документа виключили пропозиції про замороження рахунків і банківських карток ухилянтів, а також обмеження на виїзд за кордон та керування транспортними засобами. Як зазначив Гончаренко, за зняття цих обмежень проголосували 7 депутатів комітету, а проти виступили 6 із них.

Після голосування засідання комітету перервали, а згодом голова комітету Олександр Завідневич його закрив. Додамо, що загалом до документа після першого читання подали понад чотири тисячі правок.

Законопроєкт про посилення мобілізації: що відомо

7 лютого Верховна Рада підтримала оновлений урядовий законопроєкт про мобілізацію. Серед його пунктів — скасування строкової служби (замість неї буде базовий військовий вишкіл) і демобілізація військових після 36 місяців служби. Крім того, законопроєкт пропонував запровадити обмеження для громадян, які впродовж 10 днів з дня вручення повістки не виконали зазначеного обов’язку або не з’явилися до ТЦК та СП(чи закордонної дипломатичної установи). Серед таких пропозицій:

  • тимчасове обмеження виїзду за межі України;
  • тимчасове обмеження у праві керування автомобілем;
  • накладення арешту на гроші й інші цінності, які, зокрема, зберігаються в банках.

До другого читання законопроєкту народні депутати подали понад чотири тисячі правок: вручну й електронно. Таким чином, до другого читання законопроєкт може суттєво змінитися. Водночас невідомо, коли Верховна Рада голосуватиме за законопроєкт про посилення мобілізації у другому читанні.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності