• Головна
  • Україна
  • Обмежено придатних чоловіків зобов’язали повторно пройти медогляд

Обмежено придатних чоловіків зобов’язали повторно пройти медогляд

ВЛК у Львові, фото ілюстративне

Верховна Рада скасувала поняття «обмежено придатний». Чоловікам з таким висновком потрібно буде пройти медогляд після того, як набуде чинності відповідний закон

Чоловіки призовного віку, які отримали під час проходження військово-лікарської комісії (ВЛК) висновок «обмежено придатний», повинні заново пройти медичний огляд. Відповідні зміни передбачає ухвалений законопроєкт № 10313.

Згаданий документ визначає лише два стани: «придатний» і «непридатний» до військової служби. Повторна лікарська комісія має визначити, до якої саме категорії тепер віднести людину, якщо раніше її вважали «обмежено придатною», повідомила заступниця міністра оборони України з питань соціального розвитку Наталія Калмикова в ефірі телемарафону «Єдині новини», пише «Бабель».

Чиновниця зазначила, що це «полегшить життя десяткам тисяч людей». За її словами, з проханням урегулювати це питання неодноразово зверталися до різних органів влади рідні військових і самі військовослужбовці.

Законопроєкт № 10313: що про нього відомо

21 березня Верховна Рада ухвалила в другому читанні та в цілому законопроєкт про забезпечення прав військовослужбовців і поліціянтів на соціальний захист. Документ надає можливість перебувати на лікуванні до 12 місяців (зокрема за кордоном) без проходження ВЛК, можливість звільнення військовослужбовців для догляду за хворою дитиною віком до 14 років і відпустки для військовослужбовців у разі народження дитини або після поранення.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності