• Головна
  • Україна
  • США нададуть Україні 138 мільйонів доларів для модернізації систем ППО

США нададуть Україні 138 мільйонів доларів для модернізації систем ППО

США нададуть Україні 138 мільйонів доларів для модернізації систем ППО

Відповідну заяву зробила посол США в Україні Бріджит Брінк

11 квітня Сполучені Штати Америки підписали угоду про надання Україні 138 мільйонів доларів для модернізації систем протиповітряної оборони. Про це повідомила посол США в Україні Бріджит Брінк.

За її словами, кошти допоможуть "підтримувати ефективність протиповітряної оборони України на тлі невпинних атак Росії на енергетичну мережу та український народ".

“Сьогодні ми підписали угоду про надання Україні 138 мільйонів доларів на критично важливу модернізацію систем ППО”, – написала Брінк на своїй сторінці в X.

Нагадаємо, 10 квітня США схвалили продаж Україні ЗРК HAWK і обладнання для нього. Вартість зенітного ракетного комплексу HAWK і обладнання для нього становить 138 млн доларів.

Додамо, внаслідок російської атаки у ніч на четвер на Львівщині пошкоджень зазнали два об’єкти критичної інфраструктури. Воїнам ПвК “Захід” та мобільним вогневим групам вдалося збити над Львівщиною сім ворожих безпілотників та шість крилатих ракет. Попри це деякі з ворожих повітряних цілей все ж влучили в об’єкти критичної інфраструктури в області.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності