• Головна
  • Україна
  • У Конгресі США пообіцяли після Великодня відразу взятися за виділення допомоги Україні

У Конгресі США пообіцяли після Великодня відразу взятися за виділення допомоги Україні

Конгрес США розгляне питання виділення допомоги Україні.

Палата представників повинна розглянути цей законопроєкт відразу після Великодня

Голова комітету Палати представників Майк Тернер заявив, що після повернення членів Конгресу США до роботи у квітні питання схвалення законопроєкту, який передбачатиме виділення допомоги Україні, буде головним пунктом на порядку денному. Про це пише Укрінформ з посиланням на The Hill.

Обнадійлива заява спікера Джонсона

«Спікер (Палати представників Майк Джонсон – ред.) зробив дуже чіткі заяви, що коли ми повернемося (до роботи – ред.), це (питання допомоги Україні – ред.) буде наступним головним на порядку денному після того, як ми прийняли всі законопроєкти для фінансування федерального уряду», — сказав Тернер.

Він додав, що законопроєкт, який передбачає виділення допомоги Україні, матиму велику підтримку у Конгресі США. «Я вірю, що цей (законопроєкт із допомогою для України – ред.) отримає переважну підтримку в Конгресі, і ми покладемо цей законопроєкт на стіл президента», — запевнив політик.

На питання журналіста, чи матиме законопроєкт підтримку з боку членів Республіканської партії, конгресмен відповів: «Я вважаю, що серед республіканців і, звичайно, серед американців по всій країні вже є значна і дуже сильна підтримка». Нещодавно голова Комітету Палати представників США в закордонних справах республіканець Майкл Маккол заявив, що спікер Майк Джонсон має намір винести голосування законопроєкт, який передбачає допомогу для України після католицького Великодня.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності