Львівська ОВА попередила про шахраїв, які діють від її імені

Шахраї пропонують гроші, щоб отримати персональні дані.

В адміністрації закликали довіряти тільки верифікованим джерелам інформації

Львівська обласна військова адміністрація попередила мешканців області про шахраїв, які виступають від її імені. Інформація про це з’явилася на офіційних сторінках ЛОВА у соцмережах 2 травня.

Шахраї хочуть отримати персональні дані

Як йдеться в повідомленні, жителям Львівщини надсилають у Telegram повідомлення з фейковою пропозицією отримати фінансову допомогу від департаменту соціальної політики Львівської ОДА. “У фейковому повідомленні усе начебто дуже просто! Користувач має лише перейти за посиланням і перевірити статус переказу, а потім вказати картку. Насправді ж ті, хто розсилає такі повідомлення, можуть заволодіти вашими персональними даними, доступами до соцмереж та карток”, — йдеться в дописі Львівської обласної військової адміністрації.

Дізнатися, що це повідомлення зловмисників, можна за тими помилками та неточностями, які в них є — наприклад, у розсилці йдеться про департамент соціальної політики ЛОДА, тоді як в структурі адміністрації є департамент соціального захисту населення. Крім цього, цей департамент не інформує людей про отримання грошової допомоги через мережу Telegram і не нараховує грошові виплати громадянам напряму.

Довіряйте виключно верифікованим джерелам”, — закликають мешканців Львівщини в обласній військовій адміністрації.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності