Адвокат у Львові організував шахрайську схему заволодіння майном на площі Ринок

Площа Ринок у Львові

Адвокат разом зі спільниками завдали збитків бюджету Львова на майже 3 мільйони гривень

Правоохоронці припинили злочинну схему заволодіння комунальним майном у центрі Львова. Викрили організатора та трьох учасників групи, які завдали бюджету Львова збитків на майже три мільйони гривень. Їм повідомили про підозру у зловживанні повноваженнями, підробці документів, шахрайстві, відмиванні коштів та інших. Про це 29 березня повідомили у поліції Львівської області. Організатором злочинної групи був адвокат, а його спільниками та виконавцями — два державні реєстратори та приватний підприємець, фахівець у сфері архітектури.

Як втілили шахрайську схему

Учасники схеми підробили пакети документів на нежитлові приміщення у будинках, розташованих у самому центрі Львова –- на площі Ринок. Після цього внесли зміни до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та надалі безпідставно зареєстрували право власності на ці приміщення, які насправді перебували у комунальній власності Львівської міської ради.

Згодом адвокат на підставі фіктивного висновку суб’єкта господарювання про можливість об’єднання підвальних приміщень збільшив їхню площу та продав за понад 3 млн грн. Таким чином адвокат легалізував набуте злочинним шляхом майно.

У прокуратурі Львівської області уточнили, що загальна площа приміщень майже 130 кв. м. За клопотанням прокурора на ці приміщення суд наклав арешти. Максимальне покарання, передбачене санкціями статей, інкримінованих затриманим, — позбавлення волі на строк до восьми років. Слідчі дії тривають.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності