• Головна
  • Україна
  • 71-річна жінка віддала 90 тис.грн шахраєві, який видав себе за нареченого з-за кордону

71-річна жінка віддала 90 тис.грн шахраєві, який видав себе за нареченого з-за кордону

71-річна жінка віддала 90 тис.грн шахраєві, який видав себе за нареченого з-за кордону

Правоохоронці розшукують шахрая, який обдурив жінку

Пенсіонерка з Сумщини стала жертвою шахрая, який видавав себе за нареченого з-за кордону. 71-річна жителька Сум втратила 90 тис. гривень, повіривши невідомому, який вдавав з себе закоханого в неї іноземця. Про це повідомила поліція Сумщини.

Жінка повідомила правоохоронцям, що у соціальній мережі їй надійшло повідомлення від користувача Ralph Tod. Під час спілкування він повідомив, що працює лікарем нейрохірургом в Єменському таборі від ООН.

Згодом, переписуючись з жінкою, незнайомець повідомив, що хоче приїхати до неї у відпустку. Проте для цього жінці необхідно написати листа в ООН та вказати в ньому, що вона його наречена. Жінка не знала, як це зробити, тож її залицяльник взявся робити все сам.

Від імені жінки, він, з її поштової скриньки, нібито направив листа до ООН. А вже через кілька днів жінці надійшов лист з підтвердженням отримання запиту про відпустку та необхідністю сплатити поштові витрати в розмірі 38 тис. 483 гривень.

Після цього написав Ральф і повідомив, що для підтвердження відпустки необхідно перерахувати 1000 доларів США. Жінка погодилася, пішла до відділення банку і відправила 40 тис.гривень на вказану їй банківську картку.

Через два дні жінці знову написав Ральф та повідомив про те, що приїде в Україну з командою з чотирьох співробітників військової розвідки та чотирьох співробітників служби безпеки та про необхідність сплатити 3000 євро на витрати. Пенсіонерка йому відповіла, що немає такої суми, та “наречений” не відступив, а попросив жінку сплатити хоча б половину коштів. Після розмови з ним жінка знову пішла до банку та перерахувала 50 тис. гривень на банківську картку українського банку. Коли ж, після відправлення грошей жінка знову отримала повідомлення про необхідність відправити ще 15 тис. гривень, вона зрозуміла, що спілкувалася з шахраєм та звернулася із заявою до поліції. Слідчі поліції відкрили кримінальне провадження за шахрайство.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності