• Головна
  • Новини Львова
  • Львівська міськрада хоче списати понад 700 тисяч боргу компанії-забудовнику елітного ЖК

Львівська міськрада хоче списати понад 700 тисяч боргу компанії-забудовнику елітного ЖК

ЖК "Бельгійське містечко"

Фірму, яка будувала ЖК “Бельгійське містечко”, хочуть звільнити від сплати боргу через банкрутство

Депутати Львівської міської ради розглянуть проєкт ухвали про звільнення ТОВ "Галіція Апартментс" від заборгованості зі сплати орендної плати за землю та судового збору. Компанія заборгувала міськраді понад 700 тисяч гривень. Відповідний документ оприлюднили у четвер, 2 травня, на офіційному порталі міської ради Львова.

Компанію звільнять від сплати 750 тисяч гривень боргу

Як йдеться у пояснювальній записці до проєкту ухвали, у 2019 році Господарський суд Львівської області задовольнив позов міськради до фірми "Галіція Апартментс" про стягнення заборгованості по орендній платі. На виконання цього рішення у 2020 році відкрили виконавче провадження. Сума боргу становить 736 тис. 961 грн орендної плати за землю та 13 тис. 156 грн судового збору.

Однак у 2022 році Господарський суд визнав ТОВ "Галіція Апартментс" банкрутом і постановив ліквідувати підприємство. Відповідно до цієї ухвали у березні 2023 року виконавче провадження щодо стягнення боргу було закрите. Враховуючи неможливість виконання судових рішень через ліквідацію боржника, керівництво юридичного департаменту міськради вирішило винести на розгляд сесії питання про списання боргу з ТОВ "Галіція Апартментс".

За умови ухвалення відповідного рішення, фірму остаточно звільнять від сплати 750 тис. 118 грн заборгованості у міський бюджет.

За даними аналітичної системи YouControl, ТОВ “Галіція Апартментс” створили у 2012 році на Сихові, фірма займалася купівлею та продажем власного нерухомого майна. Однак у листопаді 2022 року припинила свою діяльність. Власниками компанії в рівних долях є Люксембурзька компанія ТзОВ “ЖЕК ІНТ” та Бельгійська компанія “ТПФ” АТ. Зазначимо, у 2013 році Львівська міськрада надала ТОВ "Галіція Апартментс" в оренду на 10 років ділянку площею 2,8712 га для будівництва сучасного житлового комплексу “Бельгійське містечко” на вулиці Джерельній, 69.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності