Компанія Nestle просить у Львівської міськради дозвіл на оренду будинку

будівля на вул. С. Яблонської, 25

3-поверховий будинок на вул. Яблонської можуть на 15 років здати в оренду

Депутати Львівської міської ради розглянуть проєкт ухвали про припинення права повного господарського відання кондитерської фабрики “Світоч“ будівлі на вул. С. Яблонської (колишня Заводська). Натомість ці приміщення компанія хоче орендувати у міста компанія Nestle, яка раніше викупила “Світоч”. Відповідний документ оприлюднили у середу, 1 травня, на офіційному порталі міської ради Львова.

Nestle хоче орендувати будівлю на 15 років

Як вказано у пояснювальній записці до проєкту ухвали, ще у 1997 році рішенням виконкому нежитловий 3-поверховий будинок на вул. Заводській (нині вул. Яблонська, 25) загальною площею 1009,3 кв.м передали у повне господарське відання Львівській кондитерській фірмі “Світоч” для виробничих потреб. Однак, у квітні цього року ТзОВ “Нестле Україна” звернулося до міськради з проханням орендувати цю будівлю терміном на 15 років. За результатами технічної інвентаризації, площа цієї будівлі була уточнена і становить 941,5 кв.м.

Враховуючи, що це комунальна власність територіальної громади міста, у міськраді вирішили розглянути можливість передачі будівлі в оренду на сесії. У мерії пояснюють, що прийняття цієї ухвали підвищить ефективність використання об'єкта та збільшить надходжень до міського бюджету, тому на сесії депутати повинні визначити умови оренди на ці приміщення.

Нагадаємо, у листопаді 2018 року корпорація Nestle викупила залишок акцій львівської фабрики "Світоч", це означає, що компанія володіє 100% акцій львівської фабрики. А у березні 2022 року у компанії Nestle заявили, що не вважають неетичною роботу у РФ та відмовились виходити з російського ринку.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності